Jeannette de Bruin

Ik ben geboren te Gouda en als kind was creatief bezig zijn, naast lezen, één van mijn grootste hobby’s. Op school en door mijn grootouders werd mij veel geleerd over kunst en cultuur. Zowel mijn grootvader en mijn zusje waren enthousiaste tekenaars naast hun werk. Doordat ik de kinderverpleging inging kwam mijn creativiteit goed van pas. Na een aantal jaren werken in binnen en buitenland vestigde ik mij samen met mijn man in Noordwolde Fr. om verder te gaan met onze hobby.. paarden. Wat uiteindelijk resulteerde in het fokken van het Groninger Paard.
De doorslag om het tekenen/schilderen weer op te pakken gebeurde in Noordwolde Fr. waar ik gevraagd werd om op de schildersclub te komen. Mijn toenmalige buurvrouw ontdekte dat ik aan Mandala tekenen deed en volgens haar dan best kon tekenen. Dit heeft ertoe geleid dat ik potlood en kwast weer heb opgepakt.
In 2016 zijn mijn man en ik samen met paarden, honden, katten verhuisd naar Oosterhesselen en gelukkig zijn hier genoeg mogelijkheden om cursussen te volgen. Om mij scherp te houden volg ik nog regelmatig lessen om technieken te verbeteren

Mijn favoriete onderwerpen om op doek te zetten zijn de natuur, dieren, stillevens, welke ik het liefst uitwerk in acryl en pastel, die voor mij een grote inspiratiebron zijn.