Ginie Klooster-Kloen

Textiel: Artquilts, stofverven, weven en wollen objecten.

Sinds 2021 ben ik lid van Kunst Kollectief Borger Odoorn, ieder 2e weekend van oktober wordt een Kunsroute georganiseerd.

Ik ben graag bezig met vormgeving en kleuren, zowel in de tuin als met allerlei textiel.

In de loop der jaren heb ik verschillende workshops op textielgebied gevolgd en heb mijn eigen stijl ontwikkeld.

Na een workshop Shibori, ben ik gaan experimenteren met verschillende verftechnieken. Ik verf wol, katoen en linnen o.a. in glazen potten en maak zonneprints. Deze lappen verwerk in mijn artquilts, ik benadruk de vormen door veel stiksels( freemotion) en bedruk de stof soms ook nog.

Inspiratie haal ik vooral uit de natuur, de kleurige bloemen en planten. Ook maak ik wollen naald vilt objecten, o.a. gekke vogels en bollen. Vanaf 2021 heb ik het weven herontdekt, ik weef sjaals van zelf gesponnen en geverfde wol en maak wand objecten.